Проверяват детска градина в Пловдив, след като при 12 деца бяха

...
Проверяват детска градина в Пловдив, след като при 12 деца бяха
Коментари Харесай

Съмнения за хранително отравяне: Детската градина в Пловдив спира рецептата за гъбена каша

Проверяват детска градина в Пловдив, откакто при 12 деца бяха открити признаци на хранително отравяне. Три деца остават за лекуване в болничното заведение „ Св. Георги “.

„ Няма други групи, при които деца да са получили отравяне. Ако е вирусна зараза, е допустимо да има и в другите групи, само че до вчерашния ден нямаше “, сподели Любка Биволарска, шеф на детската градина „ Славей “ в Пловдив.

Взета е проба от храната, от която са яли всички в детското заведение

Според нея неотдавна е имало инспекция на РЗИ и БАБХ, само че пробите не са посочили отклонения . В менюто на детската градина е имало гъбена каша. Пред bTV родители споделиха, че у дома децата им не ядат гъби.

„ Гъбената каша е по рецептурник. Гъбите са давани настрана от кашата при предпочитание на децата. Даваме ги настрана, по този начин направихме като процедура. След оня ден тази рецепта няма да я пускаме, въпреки че е утвърдена “, акцентира шефът на детската градина.

Домакинята поканила фамилията на някогашния си брачен партньор и сервирала ястието

„ До края на седмицата ще бъдат подготвени резултатите от пробите от храната. Взети са проби от контактните повърхности в кухнята. Към момента няма установени несъответствия. Детската градина е проверявана и през октомври “, добави доктор Чавдар Чавдаров от РЗИ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР